Кількість злочинів на концерті „Океан Ельзи” у Києві у порівнянні з аналогічними днями | Дарниця.org

Напевне, ледь не на кожному масовомузаході виникають найрізноманітніші інциденти, котрі трапляються під час їх проведення. Як приклад – грандіозний за своєю відвідуваністю (80-90 тис. чоловік) виступ рок-гурту „Океан Ельзи”, що відбувся 18 червня на НСК „Олімпійський”.

Враховуючи подібну масштабність, громадська організація ініціювала запит на Головне управління Національної поліції у м. Києві та Управління патрульної поліції у м. Києві – з проханням надати наступну інформацію:

Тож давайте розглянемо відповіді, що надійшли! Управління патрульної поліції столиці повідомило, що запитувана інформація не входить до її повноважень.

А от Головне управління Національної поліції у м. Києві надало вичерпні дані щодо кількості кримінальних правопорушень в ніч концерту, а також – середньостатистичну кількість порушень в аналогічний період по Києву. Слід зауважити, що ГУНП не має можливості надати інформацію щодо кількості злочинів, пов’язаних безпесередньо із проведенням концерту.

Тим не менш, кількість кримінальних проваджень по наведеним статтям особливо не відрізняється. Окрім того, шо в ніч концерту було скоєно на 6 тілесних ушкоджень більше (43), ніж зазвичай (37), перевищена середньоститастична кількість грабежів „45” - у порівнянні 40. А також було зареєстровано 80 випадків шахрайства (на 11 більше, ніж у звичайні вихідні по столиці).